Västra Nyland

Share Button
IMG_0214
– Jag gillar de serviceföretag som finns här i Ingå. De ger det lilla extra. Det tycker jag som inflyttad Ingåbo är trevligt. Jag kom hit från Frankrike och där var servicen en helt annan …
Mikaela Albäck ser ut över Ingå småbåtshamn. Septembersolen lyser milt på bryggor och båtar, daggen glittrar i morgonfuktigt gräs.
Albäck är delägare i företaget Certapartners, som bland annat jobbar med certifiering i frisörsbranschen.
Hon fick i våras höra att Ingå kommun tänkt öppna en företagsklinik, med styrelseproffset Tom Palmberg som rådgivare och bollplank.
– Jag nappade genast, man vinner på att få sparring av någon annan, säger Albäck.
Frisörsbranschen har haft det motigt de senaste åren och certifieringen stod och stampade på samma ställe. Albäck ville få hjälp att hitta fokus för att kunna sätta sina krafter på rätt saker. Där var Tom Palmberg ett stöd.
– Han är bra på att se möjligheter och han har kontakter, som kan hjälpa en vidare.
Just nu är Certapartners med i ett projekt som det statliga innovationsfinansieringsverket Tekes finansierar. Det handlar om att skapa en elektronisk tjänst för konsumenter, där de kan få information om olika företag och deras service.
Albäck jämför med turistbranschen. Den har sajter som booking.com och airbnb, som konsumenterna kan betygsätta.
– Vi vill inte ha ett osakligt forum där man hackar på folk, typ Suomi24. Företagen ska kunna bemöta kommentarerna.
Hon har också anlitat det kommunala utvecklingsbolaget Novago. Hennes erfarenhet är att Novago var till hjälp med pappersexercisen när man ska starta ett företag. När det var dags att utveckla företaget räckte Novago inte till.
Här var Palmbergs erfarenhet av styrelsearbete och affärsutveckling nyttiga.
Mikaela Albäck rosar Ingå kommun, som satsat på företagskliniken. Om hon fick önska sig något annat stöd så skulle det vara ett öppet kontor för småföretagare. Att jobba hemifrån är visserligen flexibelt men gör det svårt att dra gränser mellan arbete och fritid.
– Jag saknar den sociala biten och att få kontakt med andra företagare.

väsra nyland

Kommentointi on suljettu.