Sertifiointi takaa parturissa kuitin

Share Button

kainuun sanomat

Kainuun Sanomat:

Kampaamo- ja kauneudenhoitoala on viimevuodesta alkaen ryhtynyt torjumaan harmaata taloutta sertifioinnilla. Luotettava Kauneus – sertifikaatti osoittaa, että yritys noudattaa lakia ja viranomaisten vaatimia velvoitteita.
Sertifikaatti edellyttää muun muassa kuitin antamista kaikista palveluista, hinnaston asettamista liikkeen ulkopuolelta luettavaksi ja kieltämistä alle-16 vuotiaan hiusten värjäämisestä hapeteväreillä.(lisää kriteereitä)
Kainuulaisista yrityksistä sertifikaatin on tähän mennessä ainakin hankkinut Kauneuskeskus Mona Oy.

Sara Soini ilman mukia (1)

Miksi päätitte hankkia sertifikaatin Kauneuskeskus Mona Oy:lle yrittäjä Sara Soini?
- Sertifikaatti on käyntikortti asiakkaille siitä, että yritys hoitaa kaikki asiat niin kuin pitää. Se on myös imago asia. asiakkaan ei tarvitse miettiä,mihin parturi-kampaaja rahan laittaa.

 

 

Onko jokin sertifiointikriteeri erityisen vaativa?

- Meillä asiat olivat ennestään kunnossa, joten mitään toimintatapaa ei tarvinnut muuttaa.

- Itselleni tarkastuksen laajuus oli yllätys. Mukana tarkastamassa olivat Suomen Tilaajavastuu Oy, Suomen Hiusyrittäjät ja Palvelualojen ammattiliitto. Muun muassa yritykset verotusasiat, vakuutukset ja muut työnantajavelvollisuudet tarkistettiin.

Sertifiointikriteerinä on esimerkiksi kieltäytyminen alle 16-vuotiaan hiusten värjäämisestä hapeteväreillä. Onko kielto asiakkaalle yllätys?

Me olemme toimineet  näin siitä lähtien, kun sitä koskeva laki tuli voimaan. Asiakkaat ovat olleet aika tietoisia asiasta. Vakuutus ei korvaa, jos alle 16-vuotiaan hiusten värjäämisestä aiheutuu vaikkapa allerginen reaktio.

-Alle 16-vuotias saa ostaa hapetevärejä kaupoista ja kampaamoista a värjätä hiuksensa itse. Joskus meille tulee nuoria, jotka ovat itse värjänneet hiuksiaan niin, että värjäystä pitää yrittää korjata. Laki on siinä mielessä hieman nurinkurinen.

 Pitäisikö sertifioinnin olla pakollista?

Nytkin laki velvoittaa jo samoihin asioihin. Palvelujen hinnoistakin pystyy jotain lukemaan. On oltava tietty taso, että pystyy kaikki velvollisuudet suorittamaan.

-Pienet asiat ratkaisevat harmaan talouden torjunnassa. Harmillisesti parturi-kammpaajat otetaan aiheesta puhuttaessa aina esille, vaikka edustavat vain yhtä yrittämisen muotoa. Muitakin on, kuten siivoojat, peltimiehet, putkimiehet ynnä muut. Jos kaikki hoitaisivat hommansa, olisi sillä iso merkitys.

 Ovatko asiakkaat kyselleet sertifioinnin perään?

-Tavallisella kuluttajalla ei luultavasti ole vielä tietoa sertifikaatista. Kyse on aivan uudesta asiasta. Mekään emme ole asiasta vielä juuri tiedottaneet. Saimme sertifi kaatin vasta vähän ennen joulua

 kauneuskeskus Mona

 

 

Kommentointi on suljettu.