Luotettava Meikkaaja – maskeeraaja

Share Button

puolikaupunkia logo

 

 

Tuula Ropposen ammattitaito tulee esiin kokonaisuudessaan kun kilpaillaan äärirajoilla. Silloin pienetkin yksityiskohdat ratkaisevat. Kaiken pitää olla viimeisen päälle kohdallaan hiuksista varpaisiin.

 Meikkaaja-maskeeraaja koulutuksen suorittaminen kampaajan työn rinnalle antoi aivan uuden suunnan ja ulottuvuuden työhöni. Pääsin paljon pidemmälle kuin uskoinkaan, niin asiakkaille tarjoamani palvelujen laajuudessa, sekä itseni ylittämisessä kilpailupuolella.

Koulutus sisälsi mm. kauneusmeikit eri tilaisuuksiin, sekä vuosilukumeikit. Tutustuttiin kasvojen eri muotoihin ja käytiin läpi kuinka saadaan korostetuksi ja häivytetyksi piirteitä toivotun lopputuloksen saavuttamiseksi.

IMG_9263Saimme tutustua myös bodypaintingin taiteen lajiin 2 päivän ajan.

Kaikki nämä opit loivat hyvät perusteet ja startin meikkaajan-maskeeraajan työhön, sekä taipaleelle kohti bodypainting- kilpailua.

Meikkauspuolella aloitin kilpailemisen jo opiskeluaikana opettajan kannustamana (SM-pronssi).

Sen jälkeen kahtena vuonna meikkauksen ammattilaissarjassa SM- kilpailussa (SM hopea ja kulta).

Tukkatalossa, jossa työskentelen on aina kannustettu ja tuettu kilpailemistani paljon sekä hengessä, että käytännössäkin. Ja moni on ollut paikan päälläkin tsempaamassa.

Se on ollut minulle tosi tärkeää. Kaikki tämä motivoi normaalissa työpäivässäkin, eikä ns.”tylsää” arkirutiinia ole päässyt muodostumaan missään vaiheessa.

Meikkaajan työssä toimii monet perusasiat samoin kuin bodypaintingissa. Iho pitää olla hyvin hoidettu jotta esimerkiksi kolmiulotteisuuden tavoittelu valoilla ja varjoilla, sekä värien käytön taitavuus korostuu. Bodypaintingissa voin viedä näitäkin asioita vielä pidemmälle ja tietysti laajemmalle alueelle, johon kuuluvat tietysti myös kokonaisuuden huomioiminen kampauksineen ja hiuslaitteineen.

Tämä onkin työn helmi… kaiken saa suunnitella ja tehdä itse ammattitaidolla! Siinä on luovuus huipussaan ja vain mielikuvitus on rajana.

Sitten vain paljon harjoittelua.  Sisäisen palon siivittämänä, heittäytyminen kokonaisvaltaisesti oman työnsä  teemaan ja henkeen. Hyvä yhteistyö mallin ja parin kanssa, sekä hiven paineensietokykyä.

Näillä opeilla ja eväillä saavutimme  SM-kullan 2013 Bodypaintingissa.

Tuula on Suomen ensimmäinen Luotettava Kauneus sertifioinnin saanut Meikkaaja – maskeeraaja, kun hänen työnantajansa Tukkatalo Oy sertifioitui ensimmäisten joukossa.

”Minulle on tärkeää että työnantaja on Luotettava ja hoitaa velvoitteensa, että työehtoja ja turvallisuutta noudatetaan.  Jotta tiedän että yritystä hoidetaan hyvin ja me työntekijät voimme keskittyä asiakkaisiin.”

Jotta asiakas tietää mistä maksaa

Annika Hampaala- Lumianna

Annika Hampaala- Lumianna

SKY-Cidesco-kosmetologi. Annika Hampaala-Pussinen Kauneushoitola Lumianna:

”Rehellisyys on elämän arvoissa minulle tärkeää ja tuntuu hyvältä että sen

on ulkopuolinen taho minun osaltani myös todentanut.  Pystymme nyt
asiakkaan kanssa keskittyä olennaiseen ja voin tarjota hänelle
rentouttavan, kokonaisvaltaisen hoitohetken ilman että asiakkaan tarvitsee
miettiä mihin hänen rahansa menevät.

Haluan myös olla kaikilla tavoilla vastuussa hoidosta ja sen tuloksista.

Siksi on tärkeää kertoa kuluttajille mitä kaikkea ammattitaidon taakse
kätkeytyy, ammattilaisen vastuista ja velvoitteista. Näitä asioita ei
pystytä hoitamaan jos asiakas valitsee halpahintaisen työn.  Vääristynyt
hintakilpailu vääristää helposti myös asiakkaan käsitystä oikeasta työn
hinnasta ja käsitystä siitä mistä kaikesta hän rehellisessä työssä maksaa. ”

Erikoiskosmetologi Eva Laanti Kauneus salonki Helsinki:

eva Laanti

Eva Laanti

Yhteiskunnassamme yleisesti, päättäjiä myöten kauhistellaan eri ammattialoilla tapahtuvaa harmaata taloutta ja veronkiertoa. Silti ei aina palveluja valitessa ja päätöksiä tehtäessä ajatella, että se on jokaisen oma valinta ja olemme kaikki osa yhtä suurta kokonaisuutta. Saatetaan ajatella, että ei tämä yksi pikku juttu nyt mitään haittaa, mutta kun tarpeeksi moni ajattelee ja toimii niin, jää veroja kertymättä ja taas jossain päin Suomea jää yksi vanhusten hoitaja palkkaamatta.  Onneksi minun salongissani käy fiksuja asiakkaita eikä kenellekään ole tullut mieleenkään pyytä palvelua ”ilman kuittia”. Salongistani on aina saanut kuitin, jo ennen kuin se tuli pakolliseksi.

 

Kauneusalasta on viime vuosien aikana tullut melko villiä businestä, kuka tahansa voi perustaa kauneushoitolan tai tehdä erilaisia pistoshoitoja. Kannustaisinkin asiakkaita olemaan sen verran kiinnostuneita omasta hyvinvoinnista, että kyselisivät rohkeasti tekijöiden tutkinto- ja kurssitodistusten perään.

Luotettavalla kosmetologilla on vankka ammattitaito, joka on hankittu kattavalla perustutkinnolla ja sen jälkeen jatkuvalla täydennyskoulutuksella. Missään ammatissa ei ole koskaan valmis, ei varsinkaan käsityöammatissa, pelkkä pitkä kokemus ei riitä vaan tarvitaan myös ajan tasalla olevaa oman alan tietoutta, paitsi tuotteista, hoidoista ja laitteista, myös lainsäädännöstä.

 

 

Kommentointi on suljettu.