Lomaraha uudistus tasa-arvoistaa partureita

Share Button

Mikä ero on kampaajalla ja kampaajalla?

Se ISO ero on työsuhde tai tuolinvuokra yrittäjä. Se iso ero näkyy asiakkaalle hinnoitteluperusteissa ja siksi suurin osa (93%) alan yrityksistä on tehnyt päätöksen luopua työntekijöistä ja ottaa parturi-kampaajat tekemään työt alihankintana,  tuolinvuokraajina.

-          Esimerkiksi tämä LOMARAHA, se on eriarvoistanut meitä työnantajia ja nyt tämä hallituksen päätös leikata lomarahoja 30 prosentilla tasapuolistaa meitä työnantajia ja näin kannustaa työllistämään.

Joillekin tulee nyt lisää kustannuksia, mutta lomarahojen leikkauksista hyötyvien yritysten määrä kuitenkin on moninkertainen.  Yksityisellä puolella tes-sopimusten piirissä on reilut 1,2 miljoonaa ihmistä, joiden lomarahoja leikataan 30 prosenttia, jos hallituksen kaavailut kirjataan lakiin asti.

Tämä lomarahojen leikkaus on sellainen osa näitä yhteisiä talkoita johon  myös useat työntekijät ovat suhtautuneet myönteisesti.

Vaikuttaako tämä mahdollisesti tuleva päätös hintaan?

-          En usko, sillä hinnankorotuspaineet ovat päällä, mutta tällä hetkellä ne on otettava katteesta. En myöskään usko että sellainen tilanne voi jatkua pitkää, koska se tulee johtamaan epäterveisiin säästökeinoihin tai jopa konkursseihin.

Nostaako lomarahan tuleminen hintoja niissä  joilla sitä ei ole ollut?

-           Se jää nähtäväksi, mutta kaikki yrityksen kustannukset on kerättävä jostain tai sitten on tingittävä. Mistä yrittäjä tinkii saadakseen halvan hinnan, sitä me ei kukaan tiedetä. Pitäisikö meidän tietää?

Eikä tässä vielä kaikki  :(

Alla lueteltu muutamia muita kustannukset jotka erottavat kampaajan ja kampaajan toistaan. Nämä kustannukset näkyvät työllistävän työnantajan hinnoissa:

  • Työeläkemaksu (23,4 %), josta työnantajalle jää 18,65 %
  • Työttömyysvakuutusmaksun työnantajan osuus, joka on 0,8 %
  • Sosiaaliturvamaksu 2,08 %
  • Tapaturmavakuutus, joiden suuruus vaihtelee yhtiöittäin. Toimistotyötä tekeville tapaturmavakuutus on luonnollisesti pienempi kuin esimerkiksi rakennuksilla työskentelevillä. Kampaajilla tämä on suurin johtuen työn allergisoivuudesta.
  • Ryhmähenkivakuutus, jotka myös vaihtelevat yhtiöittäin 0,3-8 % välillä.
  • Lomakorvaus ja lomat, jotka ovat osa-aikaisilla työsuhteen pituudesta riippuen 9-11,5 %. Kokoaikaisille maksetaan lomallakin normaalia kuukausipalkkaa. Jos noudatettava työehtosopimus määrää lomarahasta, on se tyypillisesti puolet loma-ajan palkasta.
  • Sairaslomien kulut, jotka tietenkin vaihtelevat mutta niihinkin on hyvä varautua. Jos sairaslomapäiviä on esim. 3 kpl,/kk, niin on se 1,22 % vuotuisesta työajasta.
  • Korvattavien arkipyhien määrä vaihtelee toimialoittain, mutta keskimäärin niitä on 7 kpl vuodessa joka tarkoittaa 2,86 % vuotuisesta työajasta.
  • Raskauden ja vanhemmuuden kustannukset n 12 000€

Onneksi nykyinen hallitus on suunniteltu myös että saisimme 2500€ kertakorvauksen kun työntekijä jää äitiyslomalle.

JOhanna Ahlberg
Tukkatalo Oy

 

Lähteet:

Yrittäjät

Yrittäjänaiset

Vero.fi

Kommentointi on suljettu.