Kampaajat ja Kosmetologit ehostavat alansa profiilia

Share Button
Harmaata taloutta kitketään omavalvonnalla ja laatusertifikaateilla

Turun sanomat

 

 

 

Alan yritysten asiat ovat rempallaan, kuului Mikaela Albäckin ja Johanna Ahlbergin viesti Turun seudun kampaamo- ja kauneudenhoitoalan yrittäjille sunnuntai-iltana Ruskon Vahdolla.

Viime vuonna 49 prosenttia alan yrityksistä jäi verohallinnon tarkastuksessa kiinni harmaasta taloudesta. Albäck totesi.
Kymmenkunta paikallista yrittäjää kuunteli näitä tylyjä lukemia ja puuskahteli niille tuomitsevasti. Tässä on siis se syy, miksi se rehellistä peliä pelaava 51 prosenttia ei pärjää hintakilpailussa ja joutuu selittelemään omia hintojaan asiakkailleen maailman tappiin.
Albäck ja Ahlberg tarttuivat tähän ongelmaan vuonna 2012 perustamalla alalle valtiovallan ja alan ammattijärjestöjen tukemana sertifiointiyrityksen, Luotettava Kauneus Oy:n. Kyse on alan kasvojenkohotuksesta ja omavalvonnasta, jolla yritetään kitkeä harmaata taloutta.
-Luotettava kauneus- sertifiointi on vapaaehtoinen yritys katsastus, jossa ulkopuolinen taho tarkastaa, että yritys noudattaa yhteisiä pelisääntöjä ja hoitaa yhteiskuntavelvoitteensa. Ahlberg kertoo.

Takuu luotettavuudesta

Sittemmin noin 60 liiketoimipaikkaa kautta Suomen on hankkinut itselleen Luotettava kauneus- sertifioinnin.
Albäck ja Ahlberg kertoivat sunnuntaina Vahdolla paikallisille yrittäjille, miksi sertifiointi kannattaa hankkia ja miten sen saa. Väriltään tummansinisen sertifikaatin saadakseen yrityksen on täytettävä yhdeksän sertifiointikriteeriä, jotka on laatinut alan ammattijärjestöjen edustajista luotu arviointilautakunta. Samainen arviointilautakunta myös valvoo sertifioinnin puolueettomuutta.
Albäckin ja Ahlbergin mukaan varsinaisen auditoinnin suorittaa rakennusalan liittojen ja järjestöjen omistama Suomen Tilaajavastuu Oy jonka Tilaajavastuu.fi- palvelu on maan kattavin tilaajavastuutietojen yritysrekisteri.
Sertifiointi ei ole ilmainen, hinta on 268-625 euroa vuodessa riippuen yrityksen työntekijöiden ja tuolivuokrayrittäjien määrästä sekä siitä, onko yritys Suomen kosmetologijärjestön CIDESCO:n tai Suomen Hiusyrittäjät ry:n jäsen

Asiakas tietää toimivansa eettisesti 

Turkulaisen Kati Grundströmin hiusalan yritys Clipp-huone hankki Luotettava kauneus- sertifioinnin noin vuosi sitten.

Turun sanomat 27.1 kati

-Halusin lähteä hankkeeseen pilotiksi ja viedä hyvää viestiä eteenpäin. hän sanoo.
Grundströmin mukaan sertifiointiprosessi teetti alkuun hieman töitä, koska hänellä on tiloissaan vajaat 20 tuolivuokrayrittäjää.
-Minun oli kerättävä Y-tunnukset ja koulutustiedot kaikilta tuolivuokrayrittäjiltäni. Jos oman yrityksen asiat ovat kuitenkin kunnossa, niin sertifiointiprosessi ei ole hirveän työläs, Grundström vakuuttaa.
Hän vaikuttaa olevan sertifiointiin tyytyväinen.
-Ainakin asiakkaat ovat ylpeitä siitä, että he käyttävät sertifioidun yrityksen palveluja.
-Toivon, että sertifioinnin myötä minusta tulisi myös työntekijöiden silmissä vakuuttavampi ja vetovoimaisempi työnantaja, Grundström toteaa.

 

Turun sanomat 27.1 Anita + JO

 

 

 

 

 

Turkulainen yrittäjä Anita mendoliin päätti sunnuntaina että hänen kauneuskeskuksensa Adamantas hankkii Luotettava Kauneus sertifioinnin. Johanna Ahlberg (kesk) ja Mikaela Albäck ottivat tiedon vastaan tyytyväisinä.

Kommentointi on suljettu.