Ensimmäinen laatuaan

Share Button

untitled

Töölööläinen Lehti (Petri Laaksonen)

Keltainen Salonki sai ensimmäisenä kauneushoitolana Suomessa luotettavuus sertifioinnin.

Kaksi vuotta sitten työ- ja elinkeinoministeriö asetti työryhmän valmistelemaan toimenpiteitä harmaan talouden torjumiseksi parturi-kampaamo- sekä kauneudenhoitoalalla. Alat kuuluvat riskiryhmään, koska palveluja myydään suoraan kuluttajalle ja käteismaksujen osuus myynnistä on suuri. Tutkimus paljasti kuinka valtavasti aloilla myydään ohi kirjanpidon. Rehellisesti toimivien yritysten on vaikea kilpailla markkinoilla, joita ohimyynti vääristää. Johanna Ahlberg perusti Luotettava Kauneus Oy -nimisen yrityksen, joka myönsi sertifiointeja aluksi kampaamoalan yrittäjille, mutta nykyään myös kauneushoitoloille. ”Sertifiointi on tarkoitettu kaikille parturi-kampaamoille ja kauneushoitoloille, jotka haluavat profi loitua luotettavaksi. Se osoittaa kuluttajalle, että yritys toimii yhteisten pelisääntöjen mukaan ja yhteiskuntavelvoitteita noudattaen. Sertifi oinnin tarkoitus on myös lisätä läpinäkyvyyttä ja antaa näin enemmän pelitilaa rehellisille yrittäjille sekä perustella asiakkaalle hinnoittelua”, Ahlberg selventää.

TÖÖLÖSSÄ, Eteläisellä Hesperiankadulla, 17 vuotta toiminut kauneushoitola Keltaisen Salongin omistaja Hanne Seiteri kiinnostui sertifioinnista, koska hän halusi olla uskottava toimija kauneudenhoitoalalla. ”Ammattinimikkeemme ei ole suojattu ja kuka tahansa voi perustaa kauneushoitolan ja tehdä töitä ilman koulutusta”, sanoo 22 vuoden yrittäjäkokemuksen omaava Seiteri.

SEITERI kummastelee kuititonta palvelua, hänestä kuitinanto on osa asiakastapahtumaa. ”En pystyisi nukkumaan öitäni rauhassa, jos sisimmissä tietäisin tekeväni vilunkia.”

Presidentti Sauli Niinistö vahvisti tämän vuoden elokuussa lain kuitintarjoamisvelvollisuudesta ja kuittipakko tulee voimaan 1. tammikuuta 2014.

Yrittäjän tulee tarjota kuittia sekä käteisellä että kortilla maksettaessa, mutta halutessaan asiakkaan ei ole pakko kuittia vastaanottaa. Kuittipakko koskee ostoksia kaikilla toimialoilla. Ennen lain voimaan tuloa voi rohkeasti pyytää myyjältä kuitin, mikäli hän ei sitä syystä tai toisesta automaattisesti anna.

Virallisessa kuitissa näkyy yrittäjän tiedot, Y-tunnus, ostetut tuotteet tai palvelu, maksetut verot sekä juokseva kuittinumero.

➤ Keltainen Salonki Eteläinen Hesperiankatu 16 B ma-to 10-18, pe 10-15 p. (09) 454 0441 www.keltainensalonki.fi

Kommentointi on suljettu.