ÄLÄ VÄRJÄÄ ALAIKÄISIÄ Hapeteväreillä , ei kotona eikä liikkeessä.

Share Button
Tämä koskee Hapeteväreillä tehtäviä hiusten – ripsien – ja kulmien värjäystä.
Tämä koskee sekä ammattilaista että kuluttajaa. Harvinaisen selvä ja yksinkertainen direktiivi.
Vähittäiskaupassa myytävien Hapetevärien osalta alle 16-vuotiaiden hiustenvärjäämisestä vastaa nuoren huoltaja, koska kauppa ei ole velvollinen tarkistamaan hiusvärejä ostavan kuluttajan ikää.
Ammattilaisella, palveluntarjoajalla on niin sanottu korostunut huolellisuusvelvollisuus. Koska Hapettuvia hiusvärejä ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille, voidaankin todeta, että mikäli joku saa allergisen reaktion,  vastuulta voi olla vaikea välttyä. Näitä onkin siksi hoidettu vahinkotapauksina, ammattilaisen vastuuvakuutus on korvannut vahingot.
Mitenkähän korvaus velvollisuus toteutuu huoltajaan osalta joka on antanut alaikäisen käyttää näitä tuotteita.

Työ- ja elinkeinoministeriö                                                                                          ”Hiusvärit saattavat aiheuttaa vakavia yliherkkyys reaktioita. Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille.”

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes):
”Määrättyjä värejä ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille. Värien aiheuttamat allergiat ovat viime vuosina lisääntyneet. Kosmetiikkalainsäädäntöä onkin viime aikoina kehitetty siten, että tiettyihin värituotteisiin, joissa on herkistäviksi luokiteltavia väriaineita, vaaditaan nykyään pakollinen varoitusmerkintä kuluttajien suojelemiseksi,” 

”Ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaalle” Täyttääkseen kuluttajaturvallisuuslain (920/2011) mukaisen huolellisuusvelvollisuutensa toiminnanharjoittaja (Parturi-kampaaja , Kosmetologi) ei voi värjätä tällaisilla hiusväreillä alle 16-vuotiaiden hiuksia, ripsi tai kulmia.

Ammattilainen ei siis ole velvollinen värjäämään alle 16-vuotiaiden hiuksia edes huoltajan suostumuksella.

Alle 16 vuotiaan hiukset voi värjätä: kasviväreillä, Elumenilla, Cellophanesilla, suoraväreillä sekä hänelle voi laittaa raidat (Vaalennusaineella).
Kuitenkin pitää muistaa että kaikista väreistä voi tulla allergiareaktio.

Miten minun ammattilaisena tulisi toimia jos haluan toimia vastuullisesti.
Teknokemian työturvallisuus ohjeissa kehotetaan kertomaan asiakkaalle allergiariskistä, kysymään aina jokaiselta asiakkaalta ennen jokaista väriä 4 kysymystä, jos hän vastaa yhteenkään myöntävästi, tuotetta ei saa käyttää.
1.        olet aikaisemmin reagoinut hiusväriin?
2.       ihosi on herkkä, ärtynyt tai vaurioitunut?
3.       sinulla joskus ollut musta hennatatuointi
4.       olet alle 16 vuotias

www.tukes.fi/

Finlex

tigi kilpailu pinniin

Kommentointi on suljettu.